July 14, 2012

Dup Dap Dup Dap . . . Dapat Mana Eh ? ? :)

Bismillahirrahmanirrahim , Assalamualaikum :)

Berakhirlah sesi dup dap dup dap dari semalam yang menyebabkan jantung ulya berdegup dengan lebih kencang daripada biasa . fuhhh , legaaa ~

Dan sekarang , tibalah masa yang ditunggu-tunggu untuk menjawab semua persoalan korang dan menyebarkan pada dunia di manakah tempat yang direzekikan Allah kepada Ulya untuk terus menuntut ilmu di muka bumi ini :) Amboi , ulya ni ! siap buat entry khas lagi sebab nak bagitaw sambung study mana .

Atas restu Allah , atas pilihan kelima ulya jugak dalam borang UPU , dengan penuh rasa bersyukur dapat sambung ijazah dalam usia semuda remaja ini , ulya ditempatkan di Universiti Malaysia Sarawak - Ijazah Sarjana Muda Sains Dengan Kepujian (Sains Kognitif)

Jaooooh kan . . . . .  ?

nampaknya lepas ni ulya main dengan kapal terbang lah ye ! comel tak ? ?
(memang imej sebenar) *ceittt*

hai pesawat Airbus A380 . mungkin kita berjodoh . *wink*wink* kejip mata sikit*

Mana tahu , mungkin Ulya akan merasa menaiki pesawat Airbus A380 yang bukan sahaja menjadi ikon MAS , malah ia turut mencetuskan transformasi . moga-moga kerajaan bagi tiket naik pesawat ni ke sana , bolehlah angkut semua pelajar semenanjung sekali arus saja sebab ia memuatkan 494 penumpang . kelasss lagiii ... :) Jom pakat-pakat kita berdoa bakal mahasiswa/mahasiswi UNIMAS dan jom pakat-pakat kita berangan ! kehkehkehhh ! 

Jadi tak lama lagi , ulya kena buat persediaan kesana . Sarawak , here I comeee !
Dan lamaa lagi untuk ulya pulang ke tanah semenanjung . Will miss u lo , semenanjung :')
Nanti ulya balik , jangan lupa sambut ulya kat airport taw . Wah sweetnya kalau kita balik jauh-jauh ada orang sambut dengan linangan air mata kerinduan *berangan*

Nanti ulya bawak balik Kek Lapis Sarawak ni kat korang , haaa nak tak ? *harapan palsu*

cara join contest:sila sambut ulya di lapangan terbang, dengan sejambak bunga matahari !

Sampai di situ saja yang ulya nak kongsikan . Lepas ni nak kena Google tempat-tempat menarik di Sarawak . Boleh tangkap gambar banyak-banyak kan ?
Ada sesiapa nak sponsor DSLR takkk ? ? ? kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan :)

Berita baik untuk semua , tetiap tahun dua kali ulya akan uploadkan gambar awan . Awan ? Yelah , kan naik flight , ulya nak tempat tepi tingkap dan snap gambar awan untuk dikongsikan bersama :) Gembira tak semuaa ? ?

kaulah ibu negeriku kelak . Di mana bumi dipijak disitu langit dijunjung , kan ?:)

Dari tadika , sekolah rendah , sekolah berasrama pun kat Pulau Pinang sampai lah Matrikulasi pun di Pulau Pinang . Akhirnya Ulya keluar jugak dari kepompong Pulau Pinang. Dan akan jadi rama-rama tak lama lagi . fuyooo , cantik tu ! Jangan jeles kayyy  :P

Tak lupa penghargaan untuk semua . . .
Terima kasih yang tak putus-putus berdoa , ummi , abah , keluarga dan kawan-kawan .
Terima kasih jugak yang tak putus-putus bertanya , sweet nya kalian, anyonyoo :)
Terima kasih jugak yang dah tahu , yang ucap Tahniah . barakallahufik :)
Terima kasih jugak yang cakap 'kesiannn' . Sila kesian secara berjemaah ye , sebab bukan ulya seorang dari KMPP yang ditempatkan disitu . Ramai ooo . . .

Tahniah untuk semua pemohon UPU sesi 2012 ni . All The Best !

Sekian sudahlah tinta pena ulya yang bakal jadi rama-rama kelak . Iringilah ulya dengan doa kalian yang tak putus-putus . Ulya juga mendoakan kalian berjaya dalam apa jua yang diceburi . Semua yang terbaik hanya dari Allah , percayalah :)

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh .


28 comments:

Natasha said...

tahniah ulya.. all the best,,

Ulya said...

Natasha : hehe :)
terima kasih ^^

miss fluffy said...

wah congrats ulya;)
dpt tempat jauh tuh tapi yg best boleh tgk tempat org..
boleh cuti2 malaysia lagi...syiokkk tuh..heee^^

~uǝǝʇɐɟ said...

tahniah pretty! *ehh buat2 tak tahu lak hehehehe


seronok tau stay sarawak .tengok kwn duk post gambar :D

Ulya said...

miss fluffy :
tenkiu :)
tp jaohhh sgt kan ? ?

takpe nnty miss fluffy tggu ulya kat airport bawak bunga matahari taw , ulya bagi kek lapis free punya ! hahaha :D

Ulya said...

~uǝǝʇɐɟ : tiga kali dah apa tahniah dari kak fatin .
keh3 , boleh mai2 belog ni buat tak tahu lagi eh , HAHAHAH !

ye kee ? nnty ulya pun nak post gambar lah . gambar awan :)

Emma said...

tahniah :D jauh tu mngembara dr penang ke sarawak.. dah lma x mkn kek lapis srwk.. hu3..nt kta jmp dkat airport eh, sy bg bunga matahari, ulya bg kek lapis.. hahaha

adibahfaizah said...

Oh, ulya ni orang penang ke..bru ceq taw. haha. jauhnyer UNIMAS tu...lpas ni bleh la slalu tgk gmbr srwak kt blog ulya. hehe..
BTW congratzzz yaaa :)

QweensheesZ said...

wish u luck in ure study !
welcome to my hometown..hehe^^

leakedknowledge said...

congrazt2x .fuuu oversea nih sbb kne naik kapal terbang hehehe :P...tahniah skli lg ulya :) senyum lebar

Najla Najihah said...

Tahniah akk ! Najla doakan akk berjaya di sana ~ ^__^ kirim salam saya kat SARAWAK nnti xD hehe :')

LiYana said...

ulya..nak kek lapis ;D..pos kat kita ye ye ye ;D

putryteya said...

waa ulya tahniah, tahniahh ! eheh
aku ni gi kelantan la pulokk . kui kui .

lepas ni naik flight laa .ehhehe
sorry la aku konfem2 tak sambut hang dengan bunga matahari . ekekek

putryteya said...

aku lepas ni entah2 jadi penternak berjaya . sebab dapat sains gunaan penternakan . kui kui ..

Sis Eiyan Azian said...

tahniah :)

Cik Nanad said...

tahniah ulya.. UNIMAS tu.. kalau bole nk pi beljar kat sana..tp dpt uitm jaa. alhamdulillah :)

NHS^___^ said...

eerrmm... oversea =D
blaja lek lok ea..
doakan dayah skali yer!
salam peRANTAUAN...

Umairah 'Aqilah said...

tak sabar nak tunggu post pertama org sarawak. hehe

Re'an Raihan said...

Hehe.Tahniah ulya. cakes lapis kirim2 ea nanti :)

Ulya said...

Emma , adibahfaizah , QweensheesZ, leakedknowledge , Najla Najihah , LiYana , putryteya , Sis Eiyan Azian , Cik Nanad , NHS^___^ , Umairah 'Aqilah , Re'an Raihan :

wahh , bnyaknye ucapan tahniah ! tahniah je kaa ? bunganya takde . ekekekek >.<

okelah , sapa yg dok pakat2 mnta kek lapis tu , kena join contest la . hahahah :)

all the best untuk semua . doakan ulya baik2 di sanaa :)

Anonymous said...

Congrats..hopefully you can adapt being staying a far from family..:D

Nurul Iman said...

tahniah....bestnya dpt sambung kt sana...tak pnh lagi pergi sabah, sarawak...wink2

Fi Qah said...

aku pon nak p sana....sedihh la lepas nie xboleh dh nk ngada2 ngn ang....:'(

~hamba Allah~ said...

Salam.. boleh tak kak Ulya tolong explain kan sikit pasal course sains kognitif nih? pleaseeeeee :)

~hamba Allah~ said...

kak ulya.. tolong ehh cita skit pasal course kak ulya nih.. tq sis :)

ulya said...

dik , akak taak dpt ke blog adik lahh :(

add akak kat fesbuk akak ye ,
Amalina Ulya .

hee :D

Anonymous said...

Salam ulya...
kalau awk xkeberatan. ..boleh x sya nk thu serba sedikit mengenai unimas ni..
ulya boleh email saya di shahira.mimi@yahoo.com. .
terima kasih..

deleted said...

salam sis ..boleh cite sikit tak pasal course ni ..bljar apa ? peluang pkrjaan ? tq sis :)