July 12, 2012

Ingatlah Allah Sentiasa Bersama Kita :')

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum :)

✿ Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, 
airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. 
Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya 


✿ Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya 



✿ Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, 
airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya  


✿ Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, 
sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu :) 


Allah tak pernah menjanjikan hidup ini mudah , tapi Dia berjanji akan sentiasa berada bersama kita tika susah dan senang :)


Duhai diri duhai sahabat ,
sekuat manapun godaan yang kita hadapi sekuat apapun cubaan yang harus kita jalani , sebesar apapun kegagalan yang kita rasai , sejauh manapun hari hari yang kita lalui , JANGAN berhenti berharap kepada pertolongan Ilahi .

kerana harapan adalah masa hadapan , kerana harapan adalah sumber kekuatan , 
kerana doa adalah pintu kebaikan dan kerana DOA adalah senjata orang beriman .





nota jemari : pelajar-pelajar matrikulasi dan asasi , All The Best untuk result UPU yang akan keluar 13hb July , esok . ulya dup dap dup dap dah ni , korang ? 
moga Allah mmberikan yang terbaik untuk kita semua . Jom solat hajat malam ni ! :)


29 comments:

leakedknowledge said...

aminn all the best utk result upu tu :P

NHS^___^ said...

good luck =D
sama la kita....
dupdupdapdap~hehe..
insha-Allah...

Re'an Raihan said...

nice entry, rean dup dap dup dap jugak nie:(

allthebest ulya, nnt dpt U mane bgtaw lah ea:)

nadia amalina said...

ulya , nanti bagi tahu tau dapat U mana ... ^-^ harap - harap dapat critical course bidang BIO yang ulya nak ... :D

Cik Nanad said...

gud luck.. sy pn ngh neves ni tggu esok :)

Ulya said...

leakedknowledge : amin .
moga2 semua yg mntak , dpat apa yg diimpikan !

yeayy , semangt ni nak ke menara gading , ececeyyy >.<

Ulya said...

NHS^___^ : du dap dup dap smpai esok pagi .
hahahah , ketaq kann ? :)

Ulya said...

Re'an Raihan : all the best jugak .

raihan pun , bgtaw lah ulya , dpat u mana . hikhik :D

Ulya said...

nadia amalina : amin100x .

amalina kena doakan uya taw , sbb nama kita sama ! :)

Ulya said...

Cik Nanad : haha , pakat2 dok meneveskan diri .
seram sejuk panas suam semua cukup >.<

nadia amalina said...

okay , jangan risau ulya :)
*p/s : kalau bukan sebab nama sama pun , ina doakan ulya ~ ^-^" sebab doa tu free . tak payah bayar pun .

Ulya said...

nadia amalina : hahah , betul jugak .
boleh pulak main kira nama sama ke tak sama .
apelahh ulya ni >.<

man said...

thanks..
kata-kata perangsang semangat.

NHS^___^ said...

Assalam ulya,jumpa lagi~hehehe...

dayah asasi..seram sejuk na~
ulya cm ne lak??

Emma said...

Gudluck ^^ semoga mndapat apa yg dihajati ya ulya :D

diharap sntiasa bersabar mnjalani khdpn ini.. *__*

misluvcoklat said...

same here , dupdap tak hengat haa,
gudluck ulya :)
gudluck to me too. hahah :')

adibahfaizah said...

Samela-samela. haha. tapi tak lah sedebar Ulya...sebab dah memang stay dekat USIM.
eh nanti gtaw dpat mane taw :)

miss fluffy said...

biar manusia benci kita, jgn smp Allah benci kita..btw, all the best utk result UPU:)

Tinta Lana said...

Salam ulya.

Sepatutnya..kita jadi lebih baik dari sungailah kan..dugaan macamana pun, sebagai ciptaan yang berakal..kita kena berusaha lebih baik dan kuat hadapi cabaran :)

mr emperor said...

waaa

ismi nurash said...

HE always be there :)

Ulya said...

NHS^___^ : ulya matrik :)

wah, gudluck untuk dayah jugak , esok kita akn ber dup dap bersama !

Ulya said...

Emma : tenks atas kata2 peransang dan nasihat itu :)

Ulya said...

misluvcoklat : yaa , gud luck to me and you and all ex asasi dan matrikulasi :)

Ulya said...

adibahfaizah : okayy :)

nnty kalau ada berita gembira , akan dismpaikan .. :)

Ulya said...

miss fluffy : ye betul .

tenks for the wishes :)

Ulya said...

Tinta Lana :

wahhh , hebad bermadah :)

Ulya said...

ismi nurash : yes , always and always :)

NHS^___^ said...

ulya2...

dayah dapat UiTM-ijazah sarjana muda sains(fizik industri)

tp x tau dkt mana~ =)