July 03, 2012

Taktik Di Sebalik Aplikasi Ramalan Facebook !

assalamualaikum readers sekalian termasuk the silent readers !
memandangkan harini ulya tak kerja mmg tak kerja pun tiap tiap hari kahkahkah so ulya nak tanya soalan kat korang :)

soalan pertama ?
cepumas tak ? haaa jawab lekas !

sepanjang korang ber boyfriend(bi-ef) ef-bi korang pernah tak mencuba aplikasi ramalan ef-bi yang menjadi kegilaan ramai ? ? tak payah jwb pun takpa -.-'
http://www.emocutez.com
aplikasi ramalan ? apa tu ? apa yg ulya merepek ni ?

errr errr maksud ulya , macam ni...

APAKAH PEKERJAAN YANG SESUAI UNTUK ANDA ?

BILAKAH TAHUN YANG SESUAI UNTUK ANDA BERKAHWIN ?

PASANGAN YANG SESUAI UNTUK ANDA DARI NEGERI.... ?

siap ber-CAPS LOCK lagi . pernah korang melihat soalan2 ini di facebook tapi tak pernah mencubanya ? dan pernah korang menekannya untuk mencuba ? dan pernah korang ... blablabla . taktaw nak tanya apa dah ?!


baru2 ni ulya ada terbaca satu info yg rakan fb ulya post kat fb .
dan....
perhatian ! jangan melibatkan diri dengan sebarang aplikasi ramalan nasib dan seumpamanya . 


http://www.emocutez.comia perbuatan haram serta syirik yang membawa kepada kekufuran . sekalipun hanya atas alasan suka-suka .
ini adalah konsep mendatangi rumah tukang ramal secara MODEN !


sekadar suka-suka menekan ? 
sama seperti anda mendatangi peramal nasib . 
dan...
jika anda mempercayainya ?
sama seperti anda mempercayai peramal nasib .


Nabi ada berpesan tentang hal ini ,
analoginya sama lah seperti kita menekan button aplikasi ramalan dalam Facebook !


analoginya sama lah dengan mempercayai jawapan aplikasi ramalan tersebut ! 
http://www.emocutez.comterkejut bukan ? ?



ini lah hakikatnya teknologi zaman sekarang yang cuba menggunakan taktik kotor untuk memesongkan akidah Islam . 
nauzubillahiminzalik ,  Kami berlindung dengan Allah daripada perkara (perkara buruk) tersebut (daripada menimpa kami). Wallahualam bissawab .


selain itu ia jugak boleh mmbawa kepada riak kan ? bangga beb sampai publish kat wall mampu miliki bugativeron ! *ulya tak reti sebut sbnarnnya , kesian sekian .

errr errr ... pandai2 je dia buat ramalan kat org !

hukkk *tercekik tulang* ape ni ? ape ni ?

mungkin sebenarnya anda mampu milik penthouse !


kerja pun nak tanya ? haihh apa dah jadi apa dah jadi smpai sekarang tak kawen lagi.


jumlah anak pun nak tahu ? pffttt ...

tah tak betul tah tak betul -..-'

http://www.emocutez.com
ulya copy semua dari Home fb . so kali ni takdak credit utk encik Google lah . eh ? perlu ka cakap jugak ?

nak tengok lagiiii ? ? ?

nak bela apa pun kena tnya tok dukun fb jugak ka ??? ishh3

pandai2 je abe dukun fb ni . macam dia penah tengok kita di alam nyata !

ni ulya tak paham apa ?! tiba2 mncul kat Home .

errr perlu ka tahu benda2 macam ni ? rahsia la rahsia !

adakah anda begitu keliru dgn perasaan anda sendiri smpai perlu tnya tok dukun fb ?

errr ini kes pelik ! org yg sama bila buat dua kali jawapan yg berbeza2 . apakah ? ? nmpak sgt random answer !


eh , ulya dok teruja boh bnyak2 nnt org igt ulya pulak main bnda ni !
sebenarnya , semua ni ulya amik dari rakan2 kat ef-bi . yang mna muncul kat Home ulya terus ulya copy paste . heee , baik kan ? baik kan ? baik la sgt kekkekeke .
ulya dah blurr blurrr kan nama2 pemainnya , so tak mngaibkan sapa sapa ya :) jgn marah kalau rasa anda yg punya . erkkk
http://www.emocutez.com
so , lepas dah tahu jgn buat lagi taw ! ia jugak mndatangkan perasaan rimas pada orang lain ! lepas seminit muncul orang ni punya , lepas seminit muncul orang tu punya pulak . asyik-asyik muncul kat Home je, mnyemak !  menciii taw menciii taw !


15 comments:

Trah Zain said...

dulu2,, selalu la buat, tp 2 bln lps lepas bc link drp member, terus insaf..huhu..

Sis Eiyan Azian said...

nice entry :) thank u for sharing..
nak tanya boleh x? ulya ada facebook tak :) heheheh ^_^

Ulya said...

Trah Zain : hurmm baguslah tu :)
bagitaw kawan2 lain jgn buat jugak
>.<

Ulya said...

Sis Eiyan Azian : welcom :)
haha , mestilah aa >.< sbb tu ulya boleh copy org punya ni . HAHAAH .

Sis Eiyan Azian said...

nak minta fb ulya???boleh?? hhaha

Ulya said...

Sis Eiyan Azian : hehe . boleh saja :)

Sis Eiyan Azian said...

hehehe :)

nurul barakah said...

hehe...kat wall fb Nurul pown bnyak jgak orang yang dok main benda alah ni...

Ulya said...

nurul barakah : tulaa, geram kan ? rasa mnyemak je .

adibahfaizah said...

yeah , nk stuju 150%. .menyemak sngat dkt home .huh.
Tukang tilik dah mju skrang ni..appliction ramal guna FB je. haha

Ulya said...

rimas kan . yg main tu , tak payah publish2 laa , mnyemak je .
tpi sepatutnya tak payah main lansung ...

mudz abdul halim said...

bahaya nye,kira macam tilik nasib. dulu2 selalu jugak buat. astaghfirullahal'azim

Ulya said...

mudz abdul halim : ye , ibarat kita mndatangi peramal nasib .
tak sgka kan ? muslihat secara halus ...

putryteya said...

ek ehh ... baca lagi yang ni . ! :)
info sangat menarik ,

keep blogging dear :P

Ulya said...

putryteya : hukhuks :) rajin kan ulya dedahkan pasal bnda ni .

terima kasih support me ^^,