August 24, 2012

Jom Ambik Berkat Kot2 Dapat Twins . Hohohoo . . . :D

Haa sapa yang suka baby2 sila baca entry ni . okayy entry ni santai2 je , takde serius2 punn . tapi kalau terasa naak ambik berkat naak baby twin suatu masa nanti , silakan baca entri ni muahaah :D 

Eh lupa . Bismillahirrahmanirrahim . Assalamualaikum :)

Err err macam kekok dah nak menulis , lama tak menulis kat belog ni . mesti semua rasa macam ni belog terbengkalai ea ? 
sapa rasa macamtu , mai sini nak cepuk sikit ! e'eh , gurau saje :P

Macam ne eh naak mulakan cerita . Silaa laah bantu ulya yang buntu ni . aihhh ! 
Begini begini , 23 hb jam 9 malam ulya tengah shopping kat Tesco Kulim , biasa laah , naak pergi oversea lah katakan , haruslah shopping sakan , mane taw barang kan oversea super duper mahal , ceittt oversea laah sgt kaw ulya ! ahh , ape2 laah . 

So tengah sakan shopping2 , ummi dapat panggilan telefon , Tok Teh nak datang beraya . 
yang pasti , ni bukan henfon ummi atau sesiapa dalam rumah ulya . keh3...:D google ni !

*sambung* Tok Teh adelah adik kepada nenek ulya . maka dengan sukacitanya kami bergegas pulang ke rumah . 
Beberapa minit lepas tu , datanglah Tok Teh dan anak perempuannya yang ulya panggil Mak Long Nurul , datang bersama suami dan .... ce teka ce teka ??! 
Dan....ANAK KEMBARNYA !!! yuhuuu ! okay , jangan jakun sangat ulya -_-'
Memandangkan ini kali pertama ulya menatap wajah bayi kembar tersebut iaitu selepas usianya enam bulan , maka ulya berasa sangat TERuja dan TERharu dan TERkejut dan TERkesima dan TERpana dan TERus pengsan *tipu*

So , dengan semngat jitu ulya snap hampir seratus gambar baby2 tersebut untuk diabadikan sebagai kenangan yang terindah...*tak payah ayat cerpen sangat laah ulya*.

Dan ulya upload masuk fb . Lamaa dah tak aktif kat fb tu , tambah2 sejak raya , busy mengalahkan menteri besar . 

Tapi taak semua boleh tengok sebab ulya set specific people ja . Jadi takmo kedekut2 ulya share kat sini lah . Nak bagi semua dapat berkat nanti dah kahwin dapat twin ! 
Nakk takk ?? ;)

Sape nak boleh terus tengok smbil berangan , sape taknak boleh terus tengok sambil buat muka blurr tak paham ape yang best nya twin -_-' *mmg blur sungguh org tu*

Okea kita mula eh . Mula eh . Eh kenapa ulya yang dup dap dup dap ni . ceittt .

Tak saspen pun .

Ulya copy paste caption dari fb je laah ye . Malas nak taip2 lain dah :P

timang tinggi2 ! yeahh , semuaa amik berkat nnty boleh dapat twin !
sape taww ?! hihihii.... :D


nanaak gnti muka comel kat diri sendiri macam ni jugakk jugakkk ! ;)


kakak dan adek dapat baju baru smpena hari raye ! sukaa daak ?? :)



ape tengokk2 ?? cepukk kang ! huahahaha ^.~ gurau saje laah baby, jangan nanges pulakk  ! ;)

si twin dah mengantuk . twin si kakak dah tidur , twin si adek masih minum botol ;)

 kemudian si adek temoq , maka ibu bapanya bergegas membasuh kesan temuqan itu 
*ayat ape ni heh*

mama baby twin ^^ lalallalaa~ nanakk ikowt jejak langkah beliau jugak laah , dapat baby twin . yeahaaa! >.<
jom salin bajuu baru ! ehh maluu ;)

ni twin si kakak . tidow tebongkang lagi ye baby nih . siapp dengkor2 . erkkk :P

mama dia siap bersembang ngan ummi lagi . 
di manakah twin si adik yang temoq tadi ? ? *nada blues clues*

ni adek baby yg tamau pejam2 lepas temokk uwekk uwekk ;)
babah ye dukung laah jawab nye ...:D

ummi dan tok cik sembang dengan begitu semangat nye ! >.<

 inilah Tok Teh , nenek kepada dua2 twin yang super comel ni ! ;)


 eh eh , lenaa dia tido . jom kacauu , eh bukan kacau baby ni tido , pi kacau dodol nuh.. syiohh2 :P


ulya tak paham kenapa ulya nampak tangan baby ni macam janggut sotong gurita , yummy2 sedapnyee nak makan2 !
err err korang nmpak macam sotong jugak ke ulya je ??? o.o

Mark yang memaksa fb ulya ke timeline secara rasmi 5 ogos lalu ! *takde motif pon first name tu blur sebab kat atas tu nmpak jugakk :P*

Haa semua ni gara2 si budak comel Umai yang tak habes2 post kat fb pasal baby . sikit2 baby sikit2 baby . last sekali cover photo ulya pun gambar baby . wpun sbelum ni mmg ulya suke baby tapi semunyi2 je , malu nak ekspresikan keterujaan tu , tapi ahh tak kire lepas ni letak je gmbar baby bnyak2 !

Hehew cukup laah kene kemas dah nak p oversea 31 ogos ni , hari kemerdekaan malaysia ! MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA ! patriotik kann ulya , sile contohi ye semuaa muehehe :P

Okea lah , semoga ulya comel seperti baby kat atas di oversea nanti , mata biru pipi gebu . biasa lah aura oversea *oversea sarawak je pongg~* berangan betol !
eh doa untuk diri sendiri ameen3x ... (:

Bilaa cek2 bnyak pulak post2 yang ditulis tapi belom publish lagi . Heh , masih menuggu mase yang sesuai untuk publish post2 yang tertunggak . 

Ilalliqa' InsyaAllah , wassalam ... :)

Eh lupa , Selamat Hari Raya ... nah pantun sikit , ulya forward kat kwn2 guna sms .
Cantik dipandang indah berseri ,
Kunjung mengunjung beraye sakan ,
Drpd ulya salam aidilfitri ,
Salah silap harap dimaafkan ... :)


10 comments:

Umairah 'Aqilah said...

ULYAAA~ haha. malu nyee. hikhik. baby comel ape. tanye rahsia cane nak dpt twin. haha. baby baby.

budak yg most cutest adelah baby. alolooo~ haha
oversea gitu ye ulya? haha

Umairah 'Aqilah said...

ULYAAA~ haha. malu nyee. hikhik. baby comel ape. tanye rahsia cane nak dpt twin. haha. baby baby.

budak yg most cutest adelah baby. alolooo~ haha
oversea gitu ye ulya? haha

mudz abdul halim said...

ulya dah lama tak update.hehe

ariff al-baqi said...

bahaginya ada anak.. haha

jaakechik said...

jaa pon slalu berdoa agar di berikan oleh ALLAH anak kembar... seronok kan!

Bulan Syurga Firdausi said...

salam eidul fitr ulya :) alhamdulillah ade baby raye seronok la melayan kerenah ye...

lynndAmya said...

alah~alah comel nyaaaaaa si kembar itu~~~ :D kiut sgt rase nk cubit2 manje je diorang, haha :D

putryteya said...

haaa .. ! ulya .. aku dah terlambat ke komen ni , dah lama aku tak bka belog .

BISMILLAHH ..

COMELLnyeeee twinss tu . geram geram geram gerammmmmm !!
eei , nak jugak dukung mcm ag dukung tu . geramnye tengok jari dia . untung la dapat anak kembar yg comell giler ..

*rumah ag lawa laa :)) teringin nak pi

OneDropPerfumez said...
This comment has been removed by the author.
qanaah said...

mesti sekarang ulya dah pakai fon yg di'google' kat atas ni kaan ;)