July 02, 2013

teringat . . . *senyum sorangsorang* :P

Bismillahirrahmanirrahim . assalamualaikum :)

cewahh lama rasa nyaa tak updet blog nie . sejak smbung degree tros jea buad taktaw katt blog niee . haa , nmpakk takk betapa busy nyaa budak degree ! nmpakk tak ??

sebenarnya tipu . takk busy . budak mekdi medik pum sempat jea updet blog . nmpakk sgt alasan d'situ . alasan budak kurang kerajinan . huhiho :D

ulya updet blog niee pum sebab teringat katt . . . 

korang : teringat kat blog niee ?? rindu ? mmg lah lamaa ulya mendiam .
ulya : taak . salahsalah .

korang : habistu , teringat kat kamikami ??
ulya : hahahh  perasan laah . tade lahh sgt ! >.<

korang : ishh ulya jgn maen2 ! teringat apa . . . ??
ulya : okei lhaa ulya story ! hikhiks :D

sebenarnya baru2 niee ada muncul kat newsfeed Facebook ulya satu page niee . maka ulya dengan penuh minat dan tumpuan dan perhatian terasa nakk klik . maka ulya pum mengambil langkah klik kanan dan Open Link In New Tab .

macam biasa kalau ulya naak stalk , ulya suke tngok kat About Me dan Photos sajaa . hiikhikk :P Timeline kurang rajin untukk mmbaca !

mmg takk tahan mulamula senyum sorangsorang lepas tuw gelak sorangsorang . sepatutnyaa kalau ada kawan lagi bestt , gelak ramairamai . kurang lahh nmpak kesewelan kendiri disitu ! :P kalau sewel dikira sewel berjemaah , lebih afdal . eh ? 

haha . abaikan !

tengok niee :D


Troll sekalisekala , apa salahnya . Janji tak langgar suruhan agama ! 

GAGS ! mana taak nya gelakk sorangsorang , dah sepuas tabah dahh tahan mulamula sengihsengih pastu tsenyumsenyum . bila rasa dah cukup terseksa dan takk sanggup tahan lagi , gelokkk jea lah . . . 
nasib semuaa owg kat umah dah tydow . esuk kan sekolah , kejaa . queen control comel macam ulya jea tadakk keja dan duduk di rumah sepenuh masa ! :D


bersama ini saya sertakan bukti untuk memaksa pihak 
tuan/puan/encikk/cik agar mempercayai saya :) 
*winkwink sila fokus pada queencontrol* =_=

tengok sinii dulu ! babakbabak yang sangat menggelikan hati . (takk peluw nakk babak sgt lahh , niee b'jangkit Edisi Khas TV3 lahh , sikit2 babak haihh . . . )
ini adalah perkara biasa bagi pelajar sekolah asrama . eh ehh tertuduh ! ya ampun bukk .
(ayat jujur : ini adalah perkara biasa bagi SEGELINTIR pelajar semasa mnjadi pelajar sekolah asrama*tmasuk ulya wuwuuu T__T **cewahh insaf !**
nama saintifik bagi aktiviti2 sebegini berbeza bagi wilayah persekutuan dan kawasan2 yang lain waktu dengannya .
nama saintifik 1 : SOLDOM
maksudnya , solat dalam dorm .

nama saintifik 2 : SODOM 
maksudnya , solat dalam dorm jugakk . kwsn ulya gne nama saintifik niee krikk krikk =_=

nama saintifik 3 : MUSOLLID
maksudnya , musolla dalam bilik . *kelass nyaa nama ! =_=

**kalau mngikut cara mnulis nma saintifik mngikut sains : sodom sp. , soldom sp. , musollid sp. 

nota kaki aqli : ketika langkah berjalan nakk ke surau , setiap langkah kaki mendapatkan kebaikan tersendiri dan dikira pahala . kalau dapat solat kat surau solat berjemaah lebih afdal dengan 27 darjat (27 kali ganda) drpd solat sendirian . 
untung nyaa orang2 yang taak penah buad sodom niee . kann ? :)
klau sodom dah tentu2 taak berjemaah . tapi taktaw lahh kalau ade jugakk yang buat berjemaah ?

babak seterusnya . . .
again , if u know what I mean hakhahakk :D

nota kaki aqli : nanti tertinggal ilmu yg cikgu sampaikan . sapaa yg rugi ?! :( 

dan babak yang taak berapa nakk terakhir ...
niee biasa bagi budakk sekolah smpy ke universiti . sila jgn buad2 tak tahuu . anda pum telibat kan kannn ! msty penah jugk sekali . tapi msty lebih drpd sekali punyalah . takk payah buad2 takk tahu  . . . :P

 sape suka buat macam ni mase cikgu tgh mengajar ? (salin balik)
aktiviti mengkantoikan sesama kawan . bagusnyee . sila buad lagi :)

nota kaki aqli : kurang beradap sebenarnya . melanggar peraturan kelas sekiranya ada praturan yg melarang makan sewaktu kelas . kalau cikgu nmpak kannn kantoi ! tapi . .  kalau naak hilangkan mngntukk , tkpe . eh ? :P

ye . semuaa niee sangat buad ulya teringat memori daun pisang masa kat smka dulu . terutamaa aktiviti yg nma saintifiknya sodom sp. geli hati . lucuu . lawokk . kelakar . funny . (sila cari sinonim2 yg laen lagi) =_=

teruskan membaca untuk mngetahui kisah menarik pelajar smka (:
nampakk takk nilai murni yang dipamerkan pelajar puteri :) Alhamdulillah bagusnyaa pelajar puteri ! :D dan semestinya apabila dimaksudkan pelajar puteri di situ , ulya dengan rendah hatinya tidak terkecuali untuk "berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah" menumpang menyerap tempias kebagusan tersebut secara besederhana . ehem . 
*cari nilai murni dalam ayat : rendah hati , bersederhana , bagus . lalalallaa~
muhonn hormon riak saya decreases instantaneously . . . :P 
*guraugurau* :P



eh jangan tekejutt sangat . adik-adik, dgr ustaz bawah niee pesan :) *cewahh*
*Ehem* sesi bersama adik2 : subjek Bahasa Arab Tinggi sebenarnya tidaklah terlalu susah kalau kita tidak memikirkan ia sebagai sesuatu yang mnyusahkan . ia sebenarnya di-upgrade dari Bahasa Arab Komunikasi yang kita blajaa form 1 , 2 , 3 tuw dan dikhususkan lagi kepada bbrapa bhgian sperti nahu , sorof , insya' dll*ad yg kaq ulya t'lupa*
akaq duluu pum mmg fikir akaq takkan lulus pum bahasa arab tinggi . (mmg akaq jujur Bahasa Arab Tinggi subjek paling akaq lemah , err tersangat lemah ditambah pulak akaq sgt takut katt ustazah yg garang buat akaq rasa semakin tak mampu hadam pum apa yg dipelajari tapi , kuasa Allah berkat doa ustaz ustazah , ummi abah kakaq2 n adek2 semuaaa , tokk tokwann paklong smpy paksuu , jiran2 , selain tuw ayam , itik , tupai , burung , arnab , hamster , dann smuaa bnatng2 comel semuaa lhaa doakan jugakk . . 
yang penting kita ikhlas nakk blajar , nakk ilmu tuw :)

 .... Alhamdulillah akaq dapat lahh B+ . not too good , tapi sbb akaq nie mmg takk terer BAT , akaq terus rasa naak tayang B+ tuw bukan stakat satu duniaa malah satu semesta taw *eh ter-hiperbola* Alhamdulillah , Allah bagi B+ pum akaq rasa bersyukur sgt2 , tapi adik2 bagi lahh dapat A ! :D baru comel !
tidakk lupa , terimaa kasihh sgt ustaz ustazah ! :)
ini lahh yg dirasakan ! :)

klik lahh gmbar d'bwah untuk terus ke page :)
last but not least ;)

sebenarnya . . . sebenarnyaa mmg ulya ade jugak sikit2 teringat kat belog niee *senyum sorangsorang lagi* :) sajaa takmau mngaku awalawal . eh sekian ! :D

yang baik jadikan teladan , yang burukk jadikan sempadan . ehem :)

Ilalliqa' InsyaAllah , wassalam ... :)



2 comments:

putryteya said...

yeayy , ulya telah membuat kan aku gelak sorang2 membaca blognya !
Betul2 !! aku rindu SMKA lepas baca blog ag ni . aku nk tgok gak lah SMKA GAGs tuu . hahahaha

* aku lagilah teruk BAT , dapt C+ kot . -_-

qanaah said...

ulya is always the best!