July 04, 2013

vena labuhan hati ! ✿ :)

bismillahirrahmanirrahim . assalamualaikum :)

harini ulya naak cerita pasal . . .
vena labuhan hati !
apakah first thought yang bermain2 dalam minda readers sekalian ?

vena labuhan hati bukan pelabuhan ye kawan-kawan . 
salah salah salah ! :P
ini bukann vena labuhan hati ! :P

korang : adakah novel tautan hati ?
ulya : novel tautan hati ni pun takdak kaitan . 
karya fatimah syarha ! :D

biskut mama carey yg berbentuk hati ni pun bukan !

korang : dah tu apa ulya ? 
ulya : tengok bawah niee :P
aloloo cuwitt nyeee >.<

ini dipanggil permata hati (simpulan bahasa bagi anak) . apapun , tetap bukan vena labuhan hati ! LOL :D kikikiii :D :D jangan marahhh . . . :P

fine fine , bagi taw je lah =_=

jeng jeng jeng ...(saspen takkk?)


vena labuhan hati ialah hepatic portal vein
hepatic portal vein tu vena labuhan hati
vena labuhan hati=hepatic portal vein

hahaha , cukuplah tu kan . ka perlu lagi ulya ulang ?


caricari smpai jumpa mna vena labuhan hati ? 


(dah jumpa ?) oke , hepatic portal vein inilah yang berfungsi membawa darah yg mengandungi digested food seperti glucose drpd small intestine ke liver dalam tubuh kita . dan sbhgian mkanan tadi akan dideposit dan disimpan cth nya ; glucose stored as glycogen in the liver . 
eh rajinnyaa ulya bukak balik buku matrik ulya semester 2 chapter HOMEOSTASIS untuk cari fungsi hepatic portal vein . 
bagus nyaa kalau hari-hari rajin !  istiqamah rajin ulya ! :)

saja lhaa ulya naak tulis pnjang2 . . . kalau bagitaw awal awal vena labuhan hati tuw hepatic portal vein taak saspen lha ! heee :D



apepeum , indahh kan nama vena labuhan hati tuw :) 
Subhanallah Alhamdulillah . Allah mencipta setiap sesuatu dgn fungsi tersendiri . setiap helaan nafas degupan jantung aliran darah itu bergerak dgn izin Allah . cukuplah melihat pada diri sendiri , segala deria organ dan sistem semuanya mempunyai fungsi tertentu dan berfungsi dengan teratur . begitulah aturan Allah tuw sangat unik dan indah kan , dengan sistemNya tersendiri :)

umm , tadi sajasaja ulya bukak portal kmpp . tetiba tegerak hati naak Login . ulya masih hafal taw no.matrik masa kmpp ! jeyeahh :D semngat jea Login tapiii . . . dah taak boleh masuk dah :( urmm . . . 
eh , jangan pulak korang fikir hepatic portal vein tu sebuah portal dalam laman sesawang . ah , parah ! *tetiba naak cerita* ;)

Ilalliqa' InsyaAllah , wassalam ... :)

1 comment:

Izyan said...

kikiki..mcm penah baca la.. :P