August 25, 2013

dia macam monster !! :P :P :P

bismillahirrahmanirrahim . assalamualaikum .






ulya tade idea nakk letakkan tajuk apa untuk entri nie . 
hahaa , yang atas tuw men tempektempek jea .
nampak taak betapa takdak kaitan apa yang ulya cakap niee =_=

sebenarnya ulya naak cerita ,
nur muhammad dah seminggu taak pegi sekolah .
dia duduk dalam rumah jea .
dia seminggu jugak taak keluar main .
tapi tak main luar rumah , dalam rumah asyik main jea .
letih naak layan .



dia demam .
tapi taktau ini cacar air atau campak .
jadi ulya pun google .
ini cacar air . sebelum nie semua adik beradik pernah jadi macam ni , tapi kami sebut demam campak .
tapi setelah mrujuk disini , ia adalah cacar air (chickenpox) .
untuk kepastian tnya doktor .
doktor sebut chickenpox tapi ulya takk tahu pulak chickenpox adalah cacar air .
ulya ingatkan . . . campak yang sama dengan chickenpox .
rupanya salah . kesian ulya taak tahu :(


ini breakfast nur muhammad .
sebab semua bekerja , jadi ulya kena jaga nur muhammad .
ia membuatkan ulya TERsegarbugar setiap pagi .
perlu sedia breakfast dan bagi makan ubat .
nur muhammad sangat suka gula manik warna warni .
naak bagi dia enjoy the breakfast , so ulya tabur2 manik tuw atas roti .
ulya sapukan juga majerin supaya ia lekat dan tidak berterabur .
nur muhammad terel taw , kecikkecik dah telan ubat biji .
dan senang makan ubat .
so takk perlu pujukpujuk . senang kerja ulya .
ulya senang hati :)


dia suka amik gambar .
tapi bnyak gambar yang dia dah delete sebab muka dia taak licin .
ulya kata dia macam monster !!


"nur muhammad macam monster !!" 

"tapelahh nanti nur muhammad boleh takutkan kak awah padan muka"

kesian nur muhammad . sebab ulya taak takut langsung .
aloloo , cuba lagi lain kali ya , nur muhammad ! kikii :P :P
nur muhammad memang comel ! ulya suke hihii . . .



bercakap pasal monster , ulya teringat kartun niee .
ulya akan berebut naak tukar rancangan tv dengan nur muhammad sebab kartun nie .
kartun nie kartun ulya teramat sangat paling taaakkkkkk suka di duniaaaaa !!
ulya geli oke . wekk wekk (muntah) .
tolong lahh kartun macam nie , kotor tahuu kotor tahuu !
terutama yang ada bulu ketiak tuw , eyyukkss ! (tengokk yang kiri sekali)
dah lha ulya tataw tuw menatang apa .

tv sembilaannn , ganti kartun laen boleyy (kelip2 mata dua puluh kali) ;) ;) ;)



ulya buadkan nur muhammad facebook .
sebab dia paksapaksa ulya buadkan kat dia .
dia naak main game ninja saga , dragon city dan cafeland . dan macammacam lagi lahh .
dia taw main game jea . dengan chat .
dia tataw yang lain . jadi ulya guna facebook dia untuk updet status dan puji diri sendiri .
dan itu membuatkan ulya rasa facebook nur muhammad adalah facebook paling best di duniaaaaa !
sebab kat facebook ulya , ulya tiada kudrat naak buad cemtu . kesian ulya :(



takat sini dulu lahhh . ulya dah makin merepekmerapukerepekkerapudotblogspotdotcom .
pesan orang tuatua , kalau kita naak nmpak matang kita kena diam , kalau kita bnyak bercakap akan terlihatlah personaliti diri kita yang sebenar .
takde lah pesan orang tua sangat , sebab orang tuw tua sedikit dari ulya , jadi ulya kategorikan ini sebagai pesan orang tuatua . hee , jangan marah ~
tapi pesan nie taak sesuai untuk semua orang lahh cik-kak , ade jea owang kalau bercakap nmpak matang sgt matang super wowtertarikmenarikkaumemangkebooommmmm !!

" why are you so quiet ?? " 
we're not friends
kadang2 :P


anybody who believes in Allah and last day , should speak good words or remain silent .
(al Bukhari dan Muslim)
:)


ilalliqa' insyaAllah . wassalam :)



No comments: